Behandeling

De mogelijke behandelingen na het onderzoek

  • Functionele zooltherapie

Als uit het onderzoek blijkt dat je zooltherapie nodig hebt, neem ik eerst een afdruk van je voeten met een ultra-precieze 3D scan. Op basis van deze scan worden je podologische zolen digitaal en helemaal op maat gemaakt. Daarbij houden we voor elke patiënt rekening met specifieke vereisten qua hardheid, vorm en eventuele andere aspecten.

Wanneer je de zolen komt afhalen passen we ze aan je voeten en schoenen aan. Na 4 tot 6 weken kom je langs voor een controle-onderzoek, waarbij we de invloed van je zolen op je klacht nog eens van dichtbij bekijken.

  • (sport)schoenadvies

Een juiste schoen kan veel leed en ellende voorkomen. Ook in combinatie met je podologische zolen is het juiste paar schoenen van belang. En dat is voor iedereen anders. Niet in het minst wanneer het om loop- of sportschoenen gaat. Als blijkt uit het onderzoek dat we je klacht kunnen oplossen met de juiste schoenen, dan overlopen we samen alle mogelijkheden en krijg je schoenadvies op maat mee naar huis.

  • doorverwijzing

Als uit het onderzoek blijkt dat er een andere oorzaak aan de basis van je klachten ligt dan verwijzen we je door naar een arts, specialist, kinesitherapeut, manueel therapeut … met wie we nauw samenwerken. Op die manier kan je erop rekenen dat we je klacht vanuit alle invalshoeken bekijken en aanpakken