Lore Michiels

Mijn parcours

Als bachelor Lichamelijke Opvoeding was ik altijd al gefascineerd door sport en de specifieke bewegingen die je daarbij maakt. Na een ruime ervaring in de organisatie en begeleiding van bewegingsgerichte activiteiten voor studenten ben ik mij gaan specialiseren om expert worden in één vakgebied: in januari 2018 studeerde ik af als bachelor in de podologie. Sindsdien help ik een brede waaier aan patiënten met een persoonlijke aanpak op maat. Met mijn kennis van het bewegingsapparaat en een grondige analyse doe ik er alles aan om elk kind, elke volwassene en elke sporter af te helpen van zijn klachten of er preventief voor te behoeden.

Het podologisch onderzoek: hoe ga ik te werk?

anamnese
Een moeilijk woord voor honderd en één vragen die ik je stel over je medische voorgeschiedenis en je specifieke klachten. Welke sporten beoefen je? Wat doe je van werk? Welke hobby’s heb je? … Het zijn allemaal vragen waarvan het antwoord me helpt om een goede inschatting te maken van jouw specifieke ‘probleem’.

klinisch en biomechanisch onderzoek
We onderwerpen je voeten, knieën, heup, bekken en lage rug aan een grondig en gedetailleerd onderzoek. We nemen je van kop tot teen onder de loep met allerlei testen en metingen. Zo brengen we de stand en de beweeglijkheid van je gewrichten, spierkracht en spierlengte in kaart.

stap- en loopanalyse
Tijdens een stap- en loopanalyse bekijken we je bewegingspatroon met een high-speedcamera en gespecialiseerde software om videobeelden te analyseren. We kijken hoe je lichaam beweegt en leggen de link met je klacht.
Na het onderzoek bekijken we samen alle verzamelde informatie en stellen we samen een behandelingsplan op. Misschien moet je de schoenen die je draagt aanpassen. Misschien heb je podologische zolen op maat nodig. Of misschien moet je doorverwezen worden naar een arts, specialist of een paramedicus.